BOLLEN

Bij Aviflora kunt u bijna het gehele jaar terecht voor verse tulpenbollen en andere bloembollen en knollen. Zo bieden wij een ruim assortiment aan voorjaarsbloeiende en zomerbloeiende bloembollen en knollen, maar ook aan pre-cooled bollen. Vanaf 1 juni mogen de tulpenbollen officieel landelijk verkocht worden. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus worden de bollen rechtstreeks van het bollenveld bij ons gebracht. Deze verpakken wij in onze eigen ontworpen bollenverpakkingen, waarna ze zich vervolgens via de verkoop op Schiphol Amsterdam Airport, Eindhoven Airport en in Amsterdam verspreiden over de hele wereld. Graag verwijzen wij u naar het filmpje hieronder om een beter idee te krijgen van dit proces. Speciaal voor de toelating naar USA en Canada hebben wij de bollen laten keuren door de Plantenziektenkundige Dienst, waarbij de bollen een gezondheidsverklaring certificaat krijgen. Het najaar is het seizoen om de bollen voor de (strenge) vorst te planten. Deze gedetailleerde instructies kunt u hieronder vinden. Hoewel, het tulpenbollenseizoen in december eindigt, verlengen wij het seizoen en bieden wij vanaf januari het gehele voorjaar speciaal geprepareerde tulpenbollen aan. Bij ons bent u dus het gehele jaar aan het juiste adres voor uw (tulpen) bollen.

BOLLEN ASSORTIMENT

Triumph Mix

Darwin Hybrid Mix

Queen of Night

Rembrandt Triumph Mix

Pre-cooled bollen

Spring-Flowering Mix

PLANTINSTRUCTIES

Tulpen zijn voorjaarsbloeiende bloembollen, welke in het najaar van september tot december voor de (strenge) vorst geplant moeten worden.

Graaf een gat of geul met een diepte van ongeveer 2x de hoogte van de bol. Plant de bollen 12 tot 15 cm uit elkaar met de punt naar boven in goed bewerkte grond. Leg de bol of meerdere bollen in het gat/de geul en maak het gat weer dicht met aarde. Geef de bollen na het planten voldoende water, zodat de bodem goed vochtig is om de wortelvorming te stimuleren.
Nadat de tulpenbollen een koude winterperiode hebben gehad, kunt u in het voorjaar eindelijk genieten van uw kleurrijke tulpen.